друкувати


450 громадян виявили бажання проходити військову службу за контрактом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-01-17 04:30:43

17 січня із 9 областей Західної України до навчальних військових частин та центрів Міноборони буде відправлено близько 450 громадян, які виявили бажання проходити військову службу за контрактом у підрозділах Збройних Сил України. Зокрема, зі Львова та області на навчання скеровано 68 потенційних кандидатів на контрактну службу у Збройних Силах України.

Відбір кандидатів проводився у відповідності до Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України та Концепції створення та розвитку професійного сержантського і старшинського складу Збройних Сил України. На даний час скерування до навчальних центрів та військових частин отримали особи, які у період із середини жовтня 2010 року до 10 січня 2011 року пройшли співбесіду у обласних Територіальних центрах комплектування військовослужбовцями за контрактом. Відбір та розподіл на навчання здійснювався за допомогою програмного комплексу «Контрактник», який містить інформацію про вакантні посади у цілому за Збройні Сили України й дозволяє оперативно підбирати кандидатури у відповідності до реальних потреб військ (сил) у спеціалістах конкретних військово-облікових спеціальностей.

Така методика комплектування за схемою: територіальний центр комплектування – навчальний центр – військова частина дозволяє здійснювати цілеспрямоване комплектування військових частин військовослужбовцями за контрактом, які пройшли відповідну фахову підготовку, ефективно використовувати бюджетні кошти, що особливо актуально в сьогоднішніх умовах фінансових обмежень видатків на оборонні потреби, унеможливити надходження до військ військовослужбовців, які не змогли освоїти військову спеціальність, або ж виявили низькі психологічні та морально-ділові якості.

Відтак, близько 200 осіб проходитимуть підготовку у навчальних військових частинах та центрах Сухопутних військ Збройних Сил України у смт. Десна Чернігівської області та місті Кіровограді; понад 110 майбутніх контрактників здобуватимуть фах у навчальних центрах Повітряних Сил ЗС України в містах Васильків та Гайсин; до подальшої служби у Військово-Морських Силах ЗС України у місті Севастополь готуватимуться близько 10 кандидатів. Ще близько 100 осіб повинні опанувати курс військової та професійної підготовки у інших навчальних військових частинах. Вони здобуватимуть фах молодших спеціалістів служб ракетно-артилерійського озброєння, топографічної служби, військових інженерів, фахівців РХБ захисту, військової служби правопорядку, служби пожежної безпеки, зв’язку та автоматизованих систем управління, молодших спеціалістів медичної галузі тощо.

Заняття у навчальних військових частинах та центрах розпочинаються 20 січня. До цього часу кандидати для проходження військової служби за контрактом мають прибути на місце та підготуватись до початку навчального процесу.

Автор: Майор Володимир СКОРОСТЕЦЬКИЙ, Регіональний медіа-центр МО України (м.Львів)