друкувати


В Івано-Франківську ліпили політиків…, поки що зі снігу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-12-31 09:52:54

«Снігові лідери». Таку назву отримала організована активістами Івано-Франківської обласної молодіжної адміністрації та Івано-Франківського молодіжного міськвиконкому акція, що відбулась 29 грудня в міському парку культури і відпочинку обласного центру. Від учасників акції вимагалось виліпити зі снігу своє бачення одного з п’яти українських політиків: Юлії Тимошенко, Віктора Ющенка, Юрія Луценка, Віталія Кличка та Анни Герман.

Результатами творчості стали доволі абстрактні фігури, яких пов’язували з їх реальними прототипами хіба що партійна символіка та елементи одягу.

Суворе журі визначило переможцем скульптуру, присвячену Юлії Тимошенко, на другому місці – фігура Анни Герман, третю позицію розділили композиції, присвячені Юрію Луценку та Віктору Ющенку.

Дещо відійшла від умов конкурсу команда, якій, за результатами жеребкування, випало ліпити лідера партії «УДАР» Віталія Кличка. Замість того, що мало б уособлювати відомого боксера, увазі журі та глядачів було представлено скульптурну фантазію на тему «Могила української політики».

Автор: Сергій БІЛИЙ