друкувати


Військові влаштували для вихованців дитячого будинку новорічне свято

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-12-27 12:21:58

У суботу 25 грудня у гості до вихованців дитячого будинку Святого Онуфрія у селі Лаврів Старосамбірського району на Львівщині завітали військовослужбовці Львівського гарнізону.

Офіцери управління штабу Західного оперативного командування та особовий склад 58 Будинку офіцерів міста Львова напередодні Нового року та Різдва Христового вирішили подарувати дітям, які потребують батьківської опіки, справжнє свято із обов’язковими подарунками та веселою цирковою виставою.

Начальник відділу соціально-психологічної та виховної роботи Західного ОК підполковник Євген Коваленко розповів, що для проведення цієї акції офіцери оперативного командування зібрали близько трьох тисяч гривень на які були придбані іграшки, книги, шкільне приладдя та засоби особистої гігієни для потреб вихованців дитячого навчально-виховного закладу. Активно підтримав благодійну ініціативу своїх підлеглих й командувач Західного ОК генерал-майор Юрій Думанський.

Беручи до уваги те, що життя у дитячому будинку не надто багате на події та враження, найбажанішим подарунком для дітлахів стала театралізована циркова вистава підготовлена фахівцями 58 Буднику офіцерів міста Львова та артистами театру «Леополіс», яка тривала понад годину. Дотепні виступи клоунів, фокусників та жонглерів викликали справжній вир позитивних емоцій у юних глядачів. До слова, вони й самі змогли взяти участь у циркових номерах: прокататись на одноколісному велосипеді, стати асистентом у фокусника-чарівника, спробувати себе у якості жонглера тощо. Цілий мішок солодощів вихованцям дитячого будинку приніс Дід Мороз, роль якого на святі виконував особисто начальник 58 Будинку офіцерів полковник Віталій Провозін. Цей офіцер – новорічний чарівник із стажем, адже упродовж понад 20 років військової служби Віталій Володимирович під час зимових свят перевтілюється у цей образ та вітає із Новим роком найменших членів родин військовослужбовців Львівського гарнізону.

– Ми навіть не очікували, що вихованці дитячого будинку настільки емоційно сприймуть наш виступ. Варто було бачити, як сяють їхні очі, а на обличчях з’являються щирі веселі посмішки. Це, вважаю, найголовніша винагорода для артистів. – відзначив полковник Віталій Провозін.

У дитячому будинку функціонує музичний гурток, тож під час вистави дітлахи також продемонстрували власні вокальні здібності. До слова, серед вихованців зростають справжні вокальні таланти.

– Раніше ми вже мали досвід співпраці з різними службами. Час від часу, для надання допомоги до нас приїздили митники й прикордонники. Проте подарунок, який підготували для наших дітей військовослужбовці Збройних Сил України показує, що в українському війську служать не тільки сильні та мужні, а ще й дуже добрі та щирі люди. – зауважив директор дитячого будинку Святого Онуфрія Мар’ян Яворський.

Слід відзначити що 29 грудня цього року, аби привітати дітей, які потребують батьківської опіки та родинного тепла, військовослужбовці обласних військових комісаріатів у 9 областях Західної України планують відвідати дитячі навчально-виховні заклади, що функціонують у обласних центрах.

Наша довідка: Лаврівський дитячий будинок Святого Онуфрія відділу освіти Старосамбірської районної державної адміністрації функціонує вже три роки. Зараз у ньому виховуються 35 дітей віком від 5 до 15 років. Заклад приймає до себе дітей-сиріт та дітлахів із так званих «кризових» родин: малозабезпечених, багатодітних, або сімей, де батьки зловживають наркотиками чи алкоголем, або були позбавлені батьківських прав.

Автор: Майор Володимир СКОРОСТЕЦЬКИЙ, Регіональний медіа-центр МО України (м.Львів)