друкувати


О.Сич взяв участь в урочистостях з нагоди 73-ї річниці від дня народження В.Чорновола

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-12-27 11:58:00

“Сьогодні в політиці бракує такої постатті, як Вячеслав Чорновіл, з його експресивністю, з його принциповістю, з його жертовністю”, - сказав на урочистостях з відзначення 73-ї річниці від дня народження Героя України Вячеслава Чорновола голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич.

“Господь дає біле, щоб знати, що таке чорне, Господь дає день, щоб зна-ти, що таке ніч, Господь дає героїв, щоб знати що таке посередність і ницість, Господь дає благодать і негоду, щоб змогти розрізнити їх між собою... Сьогодні в нас негода на Україні...Я ж думаю, що часи такої негоди, яка є сього-дні,  повинні навпаки більше посилити наше відчуття тих втрат, які ми зазна-ли, більше посилити відчуття вагомості того часу, в якому ми живемо. І якщо сьогодні негода на Україні – то ми в сто крат більше повинні віддавати шану Степанові Бандері, Вячеславові Чорноволу,  іншим знаковим людям з нашої історії і нашої епохи”, - зазначив Олександр Сич.

“Свого часу, виступаючи на одному з таких зібрань я сказав, що “камази” розшалілися на Україні. Я думав, що на той час ми зупинимо ті “камази” і більше не допустимо їх шаленства. Але я сьогодні змушений констатувати, що “камази” трансформувалися в “бульдозери”, які тотально прасують землю України, тотально зачищають український політичний, інформаційний і духовний простір від всього українського. І сьогодні ще більше усвідомлюєш, як бракує таких як Бандера, таких як Чорновіл”, - сказав голова Івано-Франківської обласної ради.

Звертаючись до присутніх на урочистостях, Олександр Сич зазначив, що від нас усіх залежить, “чи “камази” і “бульдозери” доб’ються цілі, до якої вони прагнуть, чи зачистять Україну від всього українського, чи ми їх зупинимо”.

“Я закликаю стати плече-в-плече і  зупинити  антиукраїнські “камази” і антиукраїнські “бульдозери”, які хочуть запрасувати Україну!”, - сказав Олесандр Сич.

Джерело: Івано-Франківська обласна рада