друкувати


Президент Віктор Янукович збирається зустріти Новий рік на Прикарпатті

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-12-22 02:35:48

Президент Віктор Янукович збирається зустріти Новий рік в колі сім'ї, в держрезиденції "Синьогора" на Прикарпатті – улюбленій дачі колишнього глави держави Віктора Ющенка.

Як з'ясувало видання "Сегодня", до кінця тижня відремонтовану після перебування там Ющенка резиденцію повинні здати будівельники - переробка йшла кілька місяців. "Федорович має провести тут свята, аж до старого Нового року", - розповіли робітники.

Як повідомлялося, резиденцію облаштували за смаком нового президента: відновили інтер'єр, замість альтанки поставили каплицю. Серед місцевих жителів ходять чутки, що на території комплексу будують ще одну будівлю.

"Нібито для російського президента Дмитра Мєдвєдєва, який приїжджатиме до Януковича в гості "на лижі", - розповів житель села Стара Гута Олекса Лецин. Втім, син президента Віктор Янукович-молодший раніше висловлював сподівання, що батько і мати зустрінуть Новий рік у Донецьку.

А от на Різдво Януковича чекають в Почаївській лаврі. Неофіційно в Адміністрації президента це підтвердили, офіційно ж коментують обережніше. "Президент планує відвідати Почаївську лавру на Різдво. Він завжди мріяв побувати в ній на Різдво, але поки невідомо, чи дозволять здійснити цю мрію державні справи цього року", - розповіла заступник голови АП Ганна Герман.

"Віктор Федорович казав, що хотів би взяти участь в богослужінні в нашій Почаївській лаврі на Різдво", - підтвердив високопоставлений чиновник в обладміністрації Тернопільщини.

Якщо державні справи дозволять, то Януковича в Лаврі чекає урочистий обід з 12 пісних страв - за кількістю апостолів. Як правило, на різдвяному столі є кутя, калач, суп з грибами і рибні блюда. Здивувати президента хочуть квашеною рибою - вона кілька тижнів солиться в діжках.

Джерело: ТСН