друкувати


В Прикарпатському університеті відкриють Інститут Конфуція

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-12-21 07:53:24

Філія Інституту Конфуція – поширеної в усьому світі мережі центрів вивчення китайської мови та культури – незабаром відкриється на базі Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника. Про це під час нещодавнього засідання колегії ОДА повідомив ректор університету Богдан Остафійчук.

Інститут Конфуція було створено в 2004 році з ініціативи Китайського державного комітету з поширення китайської мови. На сьогоднішній день в світі вже діє 328 відділень інституту, які розташовані у 82 країнах світу. В разі відкриття закладу в Івано-Франківську він стане четвертою філією Інституту Конфуція, відкритою в Україні. На сьогоднішній день такі структури функціонують при Київському національному університеті ім. Т.Шевченка, Луганському національному педагогічному університеті ім. Т.Шевченка та Харківському національному університету ім. В.Каразіна.

Питання створення філії Інституту в ПНУ проробляється вже третій рік поспіль. Раніше керівництво університету проводило консультації з даного приводу з дипломатичними представниками КНР.

Автор: Сергій БІЛИЙ