друкувати


Школа журналістських розслідувань розпочинає свою роботу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-12-20 06:13:50

Наприкінці цього тижня, 24 грудня, розпочнеться Школа журналістських розслідувань, де проводитимуться теоретичні заняття з десятьма представниками ЗМІ й п’ятьма представниками громадських організацій, в рамках проекту «Сприяння розвитку журналістських розслідувань у місцевій пресі», який реалізовує Громадянська мережа ОПОРА за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Заняття Школи журналістських розслідувань відбуватимуться в садибі «Княжий град», що в с. Княждворі Коломийського району (Івано-Франківська обл.), впродовж трьох днів, тобто до 26 грудня включно. Їхні учасники, з різних куточків України, прослухають курс лекцій на найрізноманітніші теми, пов’язані з цим складним газетним жанром: базові принципи і композиційні прийоми творення матеріалів, пошук теми, робота з джерелами інформації, правове забезпечення журналістських розслідувань, шляхи досягнення майстерності в написанні розслідувань... До читання лекцій залучено таких відомих у журналістському середовищі авторів, як генеральний продюсер львівського телеканалу ZIK Дмитро Добродомов, директор – редактор Агенції журналістських розслідувань газети «Інформатор» Павло Івашкевич, автор програми журналістських розслідувань «Хто тут живе?» Катерина Рибій та ін.

Нагадуємо, що після занять у Школі журналістських розслідувань її учасники приступлять до практичного втілення здобутих знань у редакціях газет чи на студіях телебачення.

Проект реалізовується Громадянською мережею ОПОРА за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Партнери проекту: Коломия ВЕБ Портал, газета «Інформатор», телеканал “ZIK”.

За детальнішою інформацією звертайтеся до координатора проекту:

Іван Маруняк

Тел.: 097 729 07 09, 063 628 67 68

E-mail: i.marunyak@opora.org.ua