друкувати


Святий Миколай про військових не забуде

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-12-17 05:33:00

У військових частинах Львівського гарнізону одне з найулюбленіших християнських свят року – Зимового Миколая, відзначатимуть по-родинному. Військовослужбовці строкової служби, які уперше зустрінуть це свято у віддаленні від своїх сімей, не залишаться без святкових вражень та подарунків. Про це заздалегідь подбало командування військових частин.

До прикладу, у неділю 19 грудня, у 79 окремому батальйоні управління Західного оперативного командування, де командиром підполковник Роман Сидор, до солдатів строкової служби завітають семінаристи 4 курсу Львівської Духовної Семінарії Святого Духа. Майбутні священики планують провести із строковиками бесіду, під час якої розкажуть про життя християнського чудотворця. Очікують військовослужбовців-строковиків й подарунки. Семінаристи підготували для особового складу частини біблійну літературу. Також воїни отримають й солодкі частунки.

– Львівські семінаристи співпрацюють із нашею військовою частиною не перший рік. Бувають у нас не тільки під час великих релігійних свят, заходять й у звичайні вихідні дні. Зазвичай, солдати та семінаристи спілкуються у форматі тематичних бесід під час яких порушують не лише духовні проблеми, але й різні гострі питання життєвого характеру. – розповідає заступник командира батальйону майор Дмитро Каблюк.

Не залишаться без свята й ті, хто перебувають на бойовому чергуванні. За словами підполковника Юрія Сусола, заступника командира з виховної роботи Галицько-Волинської радіотехнічної бригади Повітряного командування «Захід», сюрприз для військовослужбовців строкової служби готують члени комітету солдатських матерів. Це буде невеличка театралізована вистава.

У Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, День Святого Миколая зустрінуть урочистим молебнем у Храмі Святого Архістратига Михаїла, який функціонує на території цього навчального закладу.

– Курсанти, звичайно, не залишаться й без традиційних солодощів. – розповів заступник начальника Академії з виховної роботи полковник Юрій Гусар.

Автор: Майор Володимир СКОРОСТЕЦЬКИЙ, Регіональний медіа-центр МО України (м.Львів)