друкувати


МНС вкрай занепокоєне станом, який склався на Прикарпатті з пожежами

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-12-14 08:06:54

Головне управління МНС України в Івано-Франківській області вкрай занепокоєне станом, який склався на Прикарпатті з пожежами, надзвичайними ситуаціями техногенного і природного характеру, травмуванням та загибеллю людей на них.

За 11 місяців цього року на території Івано-Франківщини зареєстровано 6 надзвчиайних ситуацій природного характеру, виникло 1103 пожежі, на яких загинуло 43 особи. Прикро констатувати той факт, що на території області мають місце випадки загибелі дітей на пожежах, внаслідок різного роду надзвичайних ситуацій. З початку року на території Івано-Франківщини під час пожежі загинула 1 дитина, 4 – потонуло на водних об’єктах, ще 1 дитина загинула через ураження електричним струмом, 1 – внаслідок отруєння продуктами харчування. Ситуація, що склалася в нашій області з трагічними випадками загибелі дітей змушує Головне управління МНС України в області звернутися до кожного мешканця Прикарпаття, особливо до батьків.

Шановні батьки! Лише вдумайтесь: в середньому щодня в нашій країні через нещасні випадки гине троє дітей. Сумна статистика свідчить: здебільшого нещастя трапляються тоді, коли діти залишаються вдома самі, без нагляду батьків.

Незабаром шкільні канікули. На жаль, вони не проходять без прикрих випадків, жертвами яких стають діти.

Легковажне поводження малечі з вогнем, водою, газом, піротехнічними засобами, незнання елементарних правил безпечної поведінки – першопричини сумних та трагічних наслідків.

Шановні батьки! Життя дітей у Ваших руках! Вкотре звертаємо Вашу увагу: не залишайте дітей без нагляду, роз’яснюйте їм правила обережного поводження з вогнем, водою, газо- та електроприладами, навчайте їх діям на випадок надзвичайної ситуації. Дбайте про безпеку своїх дітей, дотримуючись правил безпечної поведінки в побуті.

Пам'ятайте, що безпека життя наших дітей залежить тільки від нас самих!