друкувати


Податківці виявляють порушення у сфері готівкового обігу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-12-08 03:00:59

Працівниками Коломийської ОДПІ здійснюється контроль за суб’єктами господарювання сфери торгівлі, громадського харчування та послуг.

Так, протягом січня-листопада 2010 року проведено 228 перевірок щодо контролю за здійсненням розрахункових операцій у сфері готівкового та безготівкового обігу суб‘єктами господарювання. При цьому у всіх випадках встановлено порушення та застосовано штрафних санкцій на загальну суму 565,7 тис.грн.

Найтиповішими порушеннями, що виявлені в ході проведення перевірок, є порушення порядку проведення розрахунків (не проведення розрахункової операції через реєстратор розрахункових операцій, незастосування при розрахунках розрахункової книжки та книги обліку розрахункових операцій та незабезпечення відповідності сум готівкових коштів на місці проведення розрахунків сумі коштів за звітом РРО чи виписаними РК з початку робочого дня, порушення ведення обліку ТМЦ за місцем їх реалізації).

Зокрема, при перевірці підприємця »М», який задіяний у сфері роздрібної торгівлі в м.Коломия виявлено порушення ведення обліку ТМЦ за місцем їх реалізації, та незабезпечення відповідності сум готівкових коштів на місці проведення розрахунків сумі коштів, яка зазначена в денному звіті РРО. До підприємця застосовано штрафних санкцій на суму 6,3 тис.грн.