друкувати


ДПА роз’яснить положення прийнятого Податкового кодексу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-12-08 11:00:55

Набрав чинності прийнятий Верховною Радою і підписаний Президентом України в п’ятницю Податковий кодекс України.

Прийнятий Податковий кодекс вперше зібрав в одному документі всі норми, що регулюють оподаткування в країні. Це масштабний закон, який визначає порядок сплати податків в державі, повноваження контролюючих органів, відповідальність за порушення податкового законодавства.

Загалом же Податковий кодекс зменшив кількість податків і зборів з 43 (29 загальнодержавних та 14 місцевих) до 23 (відповідно 18 та 5 платежів).

З метою роз’яснення положень прийнятого Податкового кодексу податковою службою області буде організовано широку масово-роз’яснювальну роботу. Зокрема, в кожній податковій інспекції будуть проводитись семінари-навчання, як для окремих груп платників податків, так і загальні семінари.

Також продовжує діяти Інформаційно-довідковий департамент державної податкової служби при ДПА України, який забезпечує оперативне надання відповідей на запитання громадян щодо оподаткування. Запитання приймаються за номером 0-800-501-007 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів), а також факсом та електронною адресою idd@sta.gov.ua. Скористатися послугами контакт-центру можна щодня з 8:00 до 20:00, крім вихідних.