друкувати


Між виданням першої та другої збірок есеїв І.Ципердюка минуло 15 років

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-12-04 03:29:54

Збірку власних есеїв під назвою «Подорож крізь туман» презентував днями відомий на Прикарпатті письменник, журналіст, генеральний директор Обласної державної телерадіокомпанії Іван Ципердюк.

Цікаво, що нова збірка автора побачила світ аж через п'ятнадцять років після попередньої його книги. Проте, зі слів львівського літературознавця та культуролога Ростислава Чопика, це не випадково. «Адже Іван, – стверджує пан Чопик, – не з тих, хто сидить на березі річки і чекає, поки припливе труп його ворога. Попередня його книга – це по суті екзистенційний огляд цілого прожитого життя. Ціле життя треба було прожити автору, щоб написати першу книгу і відповідно потрібно було прожити ще одне життя, щоб написати другу».

Зрештою, багато нарисів, що увійшли до збірки, побачили світ не вперше. Раніше вони публікувались в пресі, зокрема в газеті «Галицький кореспондент».

На презентацію, яка відбулась в Івано-Франківському культурно-мистецькому центрі «Є», прибуло чимало відомих літераторів, колег І.Ципердюка по роботі, поціновувачів його літературної та журналістської творчості. Відомий в Україні тележурналіст, учасник телепроектів «Закрита зона» Олег Криштопа навіть прихав заради участі в ній із столиці.

Автор: Сергій БІЛИЙ