друкувати


Чемпіонат світу-2018 пройде в Росії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-12-03 01:32:14

Рішенням Виконавчого комітету ФІФА фінальний турнір чемпіонату світу-2018 пройде в Росії, а у 2022 році світову першість прийме Катар.

Згідно з результатами голосування Виконавчого комітету ФІФА, що зібрався вчора в Цюріху, фінальна стадія чемпіонату світу-2018 пройде в Росії, тоді як у 2022 році підсумковий турнір прийме Катар.

На проведення турніру в 2018 році претендували Англія, Росія, а також спільні заявки Бельгії/Нідерландів та Португалії/Іспанії. Заявочна кампанія стартувала в січні 2009 році. Європа прийме фінальну стадію чемпіонату світу вперше з 2006 року, коли турнір проходив у Німеччині.
Матчі чемпіонату планується провести в Єкатеринбурзі, Калінінграді, Казані, Краснодарі, Нижньому Новгороді, Подільському, Ростові-на-Дону, Самарі, Саранську, Сочі, Санкт-Петербурзі, Волгограді, Ярославлі і Москві, яка прийме фінал на стадіоні "Лужники".

Європа гарантувала собі організацію чемпіонату світу-2018 після того, як у середині жовтня була знята остання заявка країни, що представляє інший континент. У 2014 році мундіаль прийме Бразилія.

Місцем проведення чемпіонату світу-2022 став Катар. На проведення цього турніру також претендували Австралія, Японія, Південна Корея і США.

"Я б хотів передати свої щирі вітання Росії, - підкреслив президент УЄФА Мішель Платіні. - Вибір був дуже важким, тому що всі заявки без винятку були найвищої якості, як і сьогоднішні презентації. Кандидати проявили себе справжніми професіоналами, з боку кожного відчувалося дійсно пристрасне ставлення. Кожен заслуговував на перемогу, і УЄФА може пишатися шістьма своїми членами".

"Тепер ми всі збираємося підтримати Росію, що допоможе нам в 2018 році провести один з найкращих чемпіонатів світу, що проходили в Європі, - продовжив він. - Вітаю також Катар, який, не сумніваюся, впорається із завданням організувати незабутній чемпіонат світу в 2022 році".

Джерело: UEFA.com