друкувати


Перший випробувальний тур для туристів-інвалідів розпочався на Івано-Франківщині

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-12-03 02:30:04

З 2 по 4 грудня за маршрутом Івано-Франківськ – Крилос – Галич – Рогатин – Коломия – Княждвір – Яремче – Івано-Франківськ проводиться ознайомлювальний тур за проектом «Маршрут доброти Івано-Франківщини». Відпочинкова програма розроблена для туристів з обмеженими можливостями і передбачає відвідування тих об’єктів і відпочинок у тих закладах, що є доступні, вміють та хочуть працювати із туристами-інвалідами.

Вчора, 2 грудня, учасники туру відвідали Музей історії Давнього Галича у Крилосі, Музей природи при Галицькому національному природному парку, Музей караїмів та церкву Різдва Христового у Галичі, Музей-пам'ятку дерев’яної архітектури і живопису ХVI–ХІХ ст. – Церкву Св. Духа та Музей-садибу Миколи Угрина-Безгрішного в Рогатині, де ознайомилися із постаттю Роксолани та батьківщиною Насті Лісовської. На зворотному шляху перед гостями відчинилася брама єдиної в Україні вцілілої білокам’яної церкви княжої доби Св. Пантелеймона, що у с. Шевченкове.

Сьогодні інва-туристичний шлях пролягає до Коломийського району; передбачено відвідання Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й.Кобринського та музею Писанки, де учасники матимуть майстер-клас з писанкового розпису; візит у село Княждвір.

Третій день ознайомчого туру, присвячений Яремче, знайомить із природою та екологією Карпат. Зокрема, це невелика піша прогулянка туристичними місцями краю, відвідання водоспаду Пробій та сувенірного ринку, екотуристичного візит-центру Карпатського національного природного парку. Завершиться тур в Івано-Франківську.

Участь у першому так званому «тестовому» виїзді беруть представники туристичних фірм, засобів масової інформації, громадських інвалідних організацій, люди з вадами зору та туристи на візках. Комплексні побажання усіх учасників випробувального туру допоможуть виконавцям проекту покращити маршрут та запропонувати його майбутнім туристичним групам, у складі яких можуть бути люди з особливими потребами.

Проект «Маршрут доброти Івано-Франківщини» впроваджується РТІЦ у співпраці із товариством молодих інвалідів «Братерство» за сприяння Канадського фонду підтримки місцевих ініціатив та головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій облдержадміністрації.

Організатори висловлюють щиру подяку за допомогу в організації та проведенні туру: Національному заповіднику «Давній Галич», Галицькому та Карпатському національним природним паркам, Національному музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й.Кобринського, Івано-Франківському обласному художньому музею, готелям «Надія», «Водоспад», ЗАТ «Івано-Франківськтурист», управлінню транспорту обласної державної адміністрації.

За додатковою інформацією просимо звертатися в Регіональний туристично-інформаційний центр за адресою: вул. Галицька, 4а, м. Івано-Франківськ, 76004; тел. 0342 502474; e-mail: ng@tourism-carpathian.com.ua (тема листа “маршрут доброти»); www.inva-tour.if.ua.

Джерело: Головне управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв'язків та інвестицій Івано-Франківської ОДА