друкувати


Акція «Що ми знаємо про СНІД»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-12-01 07:26:27

До Міжнародного Дня боротьби зі СНІДом, та відповідно до загальнодержавної програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки Віл-інфікованих і хворих на СНІД щодо підготовки педагогів та охоплення навчанням учнівської молоді за програмами розвитку життєвих навичок, на базі Отинійського професійного ліцею енергетичних технологій, 1 грудня відбулася інформаційно-просвітницька акція «Що ми знаємо про СНІД», організована Коломийським районним центром соціальних служб для сім»ї, дітей та молоді.

Перед студентами ліцею виступили представники влади, т.в.о. директора районного центру соціальних служб для сім»ї, дітей та молоді Роман Попелюк, та провідний спеціаліст центру Уляна Турянська, котрі розповіли присутнім про загрозливі темпи зростання хвороби в Україні, лікар – інфекціоніст Коломийської центральної районної поліклініки Ольга Рева, яка перелічила симптоми та шляхи зараження імунодефіцитом.

Спеціаліст служби у справах дітей РДА Володимир Знайда, та спеціаліст міськрайонного управління юстиції Роман Якубів акцентували увагу на профілактиці негативних явищ у молодіжному середовищі: наркоманії, тютюнопаління, алкоголізму і застерегли підлітків від небезпечних вечірніх розваг.

Під час заходу викладачі та студенти ліцею переглянули відеофільм, присвячений даній тематиці, отримали буклети, брошури і календарики з соціальною рекламою.

Автор: Уляна ТУРЯНСЬКА, провідний спеціаліст КРЦСССДМ