друкувати


В Естонії стартує кампанія переходу на євро

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-12-01 02:36:48

В Естонії стартує кампанія переходу на євро. Починаючи з 1 грудня, приватні особи в банківських відділеннях зможуть обміняти крони на євро по офіційному курсу 1 євро/15,6466 крон без плати за послуги, повідомив Банк Естонії.

Крони на євро без плати за послуги можна буде міняти в усіх банківських конторах, що надають таку послугу, до 30 червня 2011 року.

З 30 червня до кінця 2011 року на тих же умовах обміняти крони на євро можна буде в деяких банківських установах. Банк Естонії мінятиме крони на євро без обмеження по терміну і безкоштовно.

При цьому впродовж двох тижнів після Нового року (до 14 січня) розплачуватися при купівлі товарів або послуг можна буде і кронами.

У ніч на 1 січня усі вклади в банках будуть перераховані в євро автоматично і по офіційному курсу, а договори так само автоматично тепер діятимуть в перерахунку на євро.

Естонія стане єдиною країною в ЄС, яка увійде до зони євро з 1 січня 2011 року. Інші країни Балтії і ряд інших членів ЄС, як очікується, входитимуть в єврозону, починаючи з 2014 року.

Джерело: ТСН