друкувати


Влада Коломийського району вітала сторічного мешканця Пилипа Ласійчука

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-29 05:30:17

З подарунками, привітаннями, віршами і квітами завітали до найстаршого мешканця села Нижній Вербіж Коломийського району Пилипа Ласійчука представники районної, сільської влади, сусіди та журналісти. Затишна оселя зустріла усіх приязно, раділа гостям і родина, щиро запрошуючи до ювіляра.

27 листопада 2010 року для Пилипа Миколайовича – день особливий, адже Бог подарував надзвичайно рідкісну дату – сто років. Зранку за здоров’я ювіляра молилися у церкві, а ближче до полудня двері Пилипової хати були відчинені для всіх, хто бажав переступити поріг. Пилип Миколайович справді людина поважного віку, бо, погодьтеся, не кожному дано дочекатися таких літ. А що вже на віку своєму пережив, перебачив!

Народився 27 листопада 1910 року. Закінчив 5 класів. Залишивши сина й дружину, у 1944 році пішов на фронт. Брав участь у боях, побував під Москвою, у Латвії, Варшаві, Німеччині. Перемогу зустрів у містечку Норгауз. До сих пір зберігає листи своїх фронтових товаришів, які завдячують йому за врятоване життя.

Повернувся до рідних, працював віддано, забезпечуючи сім’ю.

Пилипа Миколайовича вітали заступник голови Коломийської районної державної адміністрації Леся Білищак, яка передала вітальну папку від Президента України Віктора Януковича, вітання та подарунок від голови районної державної адміністрації Михайла Негрича, сільський голова Марія Карпенюк, начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Ігор Курліщук, а місцевий священик УГКЦ Михайло Дзюба подарував ікону Ісуса Христа, поблагословив на міцне здоров’я й Божу благодать.

Пилип Миколайович пережив свою дружину й сина. З ювіляром святкували день народження онуки, правнуки й родина.

«Дід живе з людьми у мирі, завжди добра бажав іншим, можливо тому так довго живе, та й нині полюбляє хатню справу, без справи не всидить, а ще дуже багато ходив пішки навіть до Коломиї й назад», - ділиться думками онук.

Допомагали вижити в тяжкі часи молитва й віра. Допомагають й донині. До речі, Пилип Миколайович – не єдиний довгожитель: в їхній родині Ласійчуки живуть довго. Воістину благословенний Богом рід!

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА