друкувати


У Коломиї і районі відслідковують захворюваність серед учнів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-29 05:30:06

У Коломийській районній СЕС відслідковують ситуацію з відсутністю учнів у школах міста і району. Здійснюють моніторинг, щоб установити кількість дітей із гострим респіраторним захворюванням та запобігти його поширенню, повідомив Коломия ВЕБ Порталу Дмитро Андрушко, завідувач епідеміологічного відділу.

Дані про відсутність дітей у школах надходять щодня з управління освіти Коломийської міської ради та відділу освіти Коломийської РДА. Щотижня розраховують та встановлюють епідемічний поріг захворюваності.

Таке детальне спостереження здійснюють, щоб вчасно вжити засоби застороги. Якщо кількість захворювань серед школярів перевищить встановлений епідпоріг, згідно з рішенням надзвичайної протиепідемічної комісії призупиняють навчальний процес.

Кількість відсутніх учнів не збігається із кількістю відсутніх через хворобу. Так, у четвер, 25 листопада, у школах Коломиї були відсутні 619 учнів, з них 23 – через хворобу; у п’ятницю – 735 відсутніх, з них хворих –13. у Коломийському районі серед 523 відсутніх у четвер учнів – 87 хворих, у п’ятницю з 531 відсутнього 61 хворий.

Загальна кількість випадків гострих респіраторних захворювань серед учнів загальноосвітніх закладів міста і району минулого тижня – 929, що становить 55,6 із розрахунку на 10 тисяч. Встановлений за тим же розрахунком епідпоріг минулого тижня становив 78,1.

Отож показник захворюваності серед школярів міста й району минулого тижня був у 1,4 раза нижче епідпорогу.

Автор: Віта БОЙЧУК