друкувати


Івано-франківські учні вшанували пам'ять Адама Міцкевича

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-27 12:00:12

Близько двох десятків школярів польських класів Івано-Франківської спеціалізованої загальноосвітньої школи №3 принесли 26 листопада квіти до підніжжя пам’ятника Адаму Міцкевичу, щоб вшанувати пам'ять про великого польського поета в день 155-річчя з дня його смерті.

«Адам Міцкевич, - розповідає Рената Кленчанська, вчителька польської мови в СЗШ № 3, - у дослідників польської літератури вважається народним пророком. Для нас дуже важливо, щоб наші учні відзначали такі дати, як сьогоднішня». Зі слів, пан Кленчанської, учні польських класів СЗШ № 3 відзначають всі пам’ятні дати, пов’язані з А.Міцкевичем. В переважній більшості це полягає в проведенні тематичних уроків, але відзначити круглу дату з дня смерті поета, якою є 155-річчя четвертокласники та восьмикласники вирішили покладанням квітів до пам’ятника.

«Вивчення творчості А.Міцкевича в нашій школі, - продовжує пані Рената, - не можна вкласти в рамки лише певної кількості лекційних годин. Так чи інакше ми постійно повертаємось до його творів. Я переважно роблю основний акцент на вивченні сонетів А.Міцкевича. Окремо ми вивчаємо кримський період творчості поета, оскільки Крим є частиною України, а ми акцентуємо увагу дітей на тих речах, які об’єднують українські і польські народи». Значна увага, зі слів вчительки, приділяється також вивченню твору «Пан Тадеуш».

Під час церемонії пані Кленчанська коротко нагадала учням деякі віхи з життя великого поета та його творчого шляху.

Автор: Сергій БІЛИЙ