друкувати


Вихідними Городенківщина відзначала справжнє свято гандболу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-25 05:30:59

Вихідними Городенківщина відзначала справжнє свято гандболу. Традиційний міжнародний турнір з гандболу серед юнаків та дівчат 1997-98 р.н. на призи Володимира Батури користується неабиякою популярністю серед відданих шанувальників гандболу. Тому усі із задоволенням відгукуються на запрошення господарів і приїжджають у невеличке містечко Городенку.

Цього року турнір зібрав десять команд юнаків та дівчат з України та Польщі.

«Це лише невелика частина всіх бажаючих приєднатися до справжнього свята юності й краси, – відзначає організатор змагань, тренер Городенківської ДЮСШ Богдан Аліман. – Бо мають за честь отримати запрошення на турнір до Городенки ще принаймні два десятки гандбольних дружин як з України, так із зарубіжжя. І річ не лише у високому рейтинговому рівні змагань та їх учасників. Більше важить, як уже не раз зізнавалися гості, як-от цього разу керівник польської делегації, якась особлива аура нашого містечка, де на кожному кроці зустрічаєш щирих, доброзичливих і порядних людей, їх тепле ставлення до тебе, ну й, звичайно, наша чудова спортивна база. Єдине, що заважає зробити турніри в райцентрі більш представницькими, це – проблема з розміщенням учасників.

На відміну від тієї ж Польщі чи Литви, - продовжує співрозмовник, - тут нам справді похвалитися нічим. Тим часом, наші гості заради участі в різних турнірах, які влаштовуємо, навіть готові терпіти тимчасові незручності. Одним словом, лише через брак більш-менш нормальних умов для проживання ми не маємо змоги прийняти велику кількість команд», - підсумував Богдан Аліман.

Боротьба за нагороди в міжнародному турнірі серед дівчат головним чином розгорнулася між командами Городенки, Жидачева, Перемишля і столичної СДЮСШОР-2, а серед хлопців не менш напружені матчі провели господарі та гості з Коломийщини.

Вже за традицією пальма першості була на боці господарів. Кращим гравцем турніру визнано городенківчанку Ольгу Стефурак, а наймолодшою його учасницею стала Мар’яна Романиця, якій виповнилося лише 9 років.

Переможці та призери змагань нагороджені медалями, грамотами, цінними призами від Городенківської районної державної адміністрації, відділення Національного олімпійського комітету України в Івано-Франківській області та федерації гандболу в Івано-Франківській області.

Джерело: sport.if.ua