друкувати


Українські таеквондисти в гостях перемогли поляків

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-25 04:30:15

sport.if.ua вже повідомляв про підготовку прикарпатських таеквондистів до матчевої зустрічі з командою Польщі. Подія мала пройти в рамках міжнародного турніру "Mazovia Open MMC Taekwon-Do" у польському місті Чеханов.

Днями змагання відбулися, і наші спортсмени повернулися додому з перемогою. Про виступ українських таеквондистів журналісту sport.if.ua розповів заслужений тренер України Олег Соловей.

За словами тренера, анонсовану матчеву зустріч Європи проти Польщі переробили на Польща — України, бо кілька запрошених спортсменів по різних причинах приїхати не змогли. Сама зустріч відбувалася рамках вечірньої програми, своєрідного гала вечора. Це були кілька фінальних поєдинків згаданого турніру і головна подія вечора — матчева зустріч Україна — Польща. Відбулося три поєдинки, з формулою бою три раунди по дві хвилини у фул-контакті. Отже, розповідь Олега Солов’я.

"Почав Василь Войтович у категорії до 63 кг, — говорить Олег Соловей. — Проти нього вийшов Павел Шейковський. Василь з ним зустрічався півтора року тому в фіналі на турнірі в Словаччині. Тоді Василь йому програв, а цього разу був дуже напружений поєдинок. Буквально до останніх секунд бою рахунок був рівний. Спортсмени могли бачити це на табло, адже суддівство було електронне. Але десь за 10 секунд до кінця бою Василь провів ефективну комбінацію і здобув декілька балів. Це дозволило йому виграти бій з рахунком 2:1 по суддях".

"Другий бій відбувався у ваговій категорії до 71 кг, — продовжує тренер. — Ігор Максименко проти Артура Осучовського, переможця недавнього Кубка Європи, чемпіона Польщі з боксу та кікбоксингу. З першого раунду поляк хотів зламати Ігоря, та він одразу нарвався на сильний зустрічний удар рукою від Макисменка. Це був нокдаун, після якого він зміг швидко відновитися, але весь поєдинок Ігор мав сильну перевагу. У підсумку — одноголосна перемога 4:0".

У третьому бої виступав харків’янин Артем Бєлов (до 80 кг), переможець Кубка Європи в Братиславі, проти Радека Зазуляка. Як каже Олег Соловей, бій був дуже рівний, місцями поляк був точніший за Артема, а під кінець третього раунду Артем добре поцілив супернику рукою в голову і відправив його в нокдаун, але прозвучав гонг і це врятувало поляка від поразки. Він виграв з рахунком 3:1. Та за підсумком двох боїв українці перемогли збірну Польщі у них вдома 2:1.