друкувати


27 листопада в Івано-Франківську відбудеться відкритий турнір з кудо

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-24 05:30:21

У суботу, 27 листопада в обласному центрі Прикарпаття відбудеться відкритий турнір з кудо. До Івано-Франківська прибудуть близько 70 учасників з різних регіонів України.

Детальніше про змагання журналісту sport.if.ua розповів голова обласної федерації кудо Іван Хмелівський.

За словами Івана Хмелівського, крім іванофранківців глядачі зможуть побачити виступи учасників з Києва, Вінниці, Миколаєва, Бучача, Львова. Змагатимуться спортсмени від дитячої вікової групи до дорослих.

Відкритий турнір в Івано-Франківську буде досить важливим для спортсменів та їх тренерів, бо стане одним з етапів підготовки до Кубка України, який запланований на 18 грудня в Маріуполі.

Отже, івано-франківський турнір відбудеться у суботу, 27 листопада, в Муніципальному центрі дозвілля по вул. Набережній. Відкриття о 10:00 годині.

Довідка sport.if.ua: Кудо заснував японець Такаші Адзума, який свого часу тренувався у Масутатсу Оями. Офіційною датою створення вважається 1981 рік. Правилами кудо дозволені удари руками, ногами практично у всі частини тіла, також удари ліктями, головою, колінами, кидки, больові прийоми на руки, на ноги і удушливі прийоми.

Такаші Адзума нині 61 рік. Він має 8 дан з кудо, 6 дан – з кіокушинкай та 3 дан – із дзюдо.