друкувати


Троє прикарпатських спортсменів здобули призові місця на чемпіонаті України з дзюдо

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-24 04:30:26

У Чернівцях днями відбувся чемпіонат України з дзюдо. Змагалися спортсмени 1995-96 років народження. Це так званий передкадетський вік. Вже з наступного року вони почнуть виступати на міжнародній арені у складі збірної України.

Троє прикарпатських спортсменів здобули призові місця. Про успіхи наших юних дзюдоїстів кореспонденту sport.if.ua розповів тренер Валерій Корсун.

Золоту медаль у категорії до 40 кг здобула Анна Тимків з Надвірної. У категорії до 52 кг п’ятою стала Сніжана Дутка теж з Надвірної. Це підопічні заслуженого тренера України Євгена Боднарука.

На п’єдестал пошани цього разу пробився і представник Івано-Франківська. У вазі до 81 кг бронзова медаль в активі Давида Харебави. За словами тренера Валерія Корсуна, Давид провів п’ять сутичок. У напруженому поєдинку за вихід до фіналу він тільки у додатковий час поступився супернику із Запоріжжя. Майже одразу по поверненні з Чернівців Давид Харебава разом з командою прикарпатських дзюдоїстів вирушив на міжнародний турнір до Молдови.

"Для дзюдоїстів 1995-96 років народження цей чемпіонат України по суті є головним стартом в сезоні, — процитувала головного тренера збірної України Сергія Дуброву Федерація дзюдо України. — Навіть не живлячись на те, що багато з них цього року боролися на Кубках Європи U17. Першість має селекційний характер — саме після Чернівців тренери будуть чітко розуміти, як виглядають вагові категорії, ким вони представлені. Ця інформація дозволить наступного року зробити правильний вибір, визначаючи склад кадетської національної збірної".