друкувати


Прикарпатські гімнастки повернулися з польського міста Ниса

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-23 05:30:01

Минулого тижня прикарпатські гімнастки повернулися з польського міста Ниса, де проходив Перший міжнародний турнір зі спортивної гімнастики, присвячений Дню незалежності Польщі.

Містом-побратимом польської Ниси є Коломия. Але представити повний склад гімнастів для Коломийщини доволі складно, тому Івано-Франківська СДЮШОР №1 із задоволенням відгукнулася на пропозицію відвідати сусідню державу та взяти участь у турнірі. Тож команда Коломия – Івано-Франківськ вирушила до Польщі. Гостинним прийомом господарі зустрічали українців.

Змагання зі спортивної гімнастики проходили в двох категоріях. Категорія «А» – діти 1998-1999р.н., категорія «В» – діти 2000р.н. і молодші.

Прикарпатські гімнасти були на висоті, здобувши перше загальнокомандне місце. Не обійшлося без перемог і в особистому заліку. Так, наприклад, вихованка СДЮШОР №1, а також учениця ЗШ №5 Уляна Полівчак посіла перше місце в категорії «А», інша наша спортсменка Ірина Костенко, вихованка Мельничук І., виборола п’яту сходинку, чим покращила особистий результат. В категорії «В» Софійка Микицей, вихованка Бірюкової Н.Д., здобула срібну нагороду.

Відрізнялася прикарпатська команда від господарів ще й тим, що привезла на турнір наймолодших гімнасток – 2002р.н., які достойно змагалися зі старшими суперницями і змушували усіх неабияк понервувати.

«Для господарів було здивуванням, що на турнір міжнародного значення приїхали зовсім маленькі дівчатка і показували зовсім недитячі вправи на гімнастичних приладах, - ділиться враженнями старший тренер-викладач Ірина Мельничук. – Можу сказати точно, що варто виїжджати на такі змагання, оскільки це й досвід, і можливість для дітей розкрити себе з іншого боку. Саме в такій подорожі я побачили, що діти як в побуті, так і під час тренувань та змагань в незнайомих умовах поводили себе достойно».

У відповідь івано-франківці запросили польських гімнастів до себе на традиційний міжнародний турнір «Зірки Прикарпаття», який відбудеться навесні наступного року.

Джерело: sport.if.ua