друкувати


В Івано-Франківську відбулася всеукраїнська пластова «Спартакіада»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-22 03:00:25

Протягом трьох днів в Івано-Франківську вже увосьме проходив один з найбільших пластових заходів «Спартакіада», організований Івано-Франківським осередком Пласту. Про це ЗІКу повідомили 22 листопада у прес-службі станиці Івано-Франківськ Пласту НСОУ.

Змагання, котрі були присвячені 68-ій річниці створення Української Повстанської Армії, тривали протягом 19-21 листопада і зібрали близько півтисячі пластунів різного віку з різних куточків України.

Метою акції, окрім популяризації здорового способу життя, повідомляють у Пласті, було вкотре згадати велику Українську визвольну боротьбу та надати можливість юнацтву відчути командний дух.

Узяти участь у змаганнях зголосились 37 дівочих і хлоп’ячих команд різних вікових категорій, відібрано до участі було 32. Серед учасників були пластуни зі Львова, Івано-Франківська, Рівного, Києва, Луцька, Іваниківки, Білих Ослав, Бережан, Солотвино та ін.

Змагання проходили з чотирьох видів спорту: футболу, волейболу, баскетболу та гандболу.

Фінальні змагання відбулись у неділю у манежі Коледжу фізичного виховання. Переможцями в загальному заліку стали команда хлопців «Льошти» (Львів) та дівоча команда «оРеБежно ноги» (Львів), але одну нагороду господарі змагань, Івано-Франківська команда куреня ч.79 ім. В’ячеслава Липинського, залишила і собі, посівши 3 місце у загальнокомандній таблиці.

Як зазначив комендант пластової «Спартакіади» Станіслав Провальний: «Одним з найважливіших напрямків виховання у Пласті є спорт, саме тому франківські пластуни вже протягом восьми років беруть на себе відповідальність на проведення заходу. Таким чином, вшановується пам’ять тих вояків УПА, які полягли на полях бою за державу».