друкувати


У бібліотеках Коломийського району Інтернет-послуги

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-19 03:45:58

У жовтні проголошено конкурс "Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернет ІІ" програми "Бібліоміст", яка впроваджується в бібліотеках України за підтримки Міністерства культури і туризму, громадських організацій України і США при фінансуванні Фундації Білла і Мелінди Гейтсів.

Програма спрямована на обладнання бібліотек комп’ютерною технікою з підключенням до Інтернету з метою надання громаді вільного доступу до інформаційних ресурсів глобальної мережі.

Коломийська центральна районна бібліотека та масові бібліотеки селищ Печеніжин, Отинія, Гвіздець взяли участь у проекті. Попередньо 9 працівників (з центральної районної та селищних бібліотек) безкоштовно навчались у тренінговому центрі Обласної універсальної наукової бібліотеки імені Івана Франка й, окрім сертифікатів, отримали навички роботи на комп’ютері з виходом в Інтернет, вивчили та засвоїли нові бібліотечні послуги: використання інформаційних технологій та Інтернету в бібліотеці. На практичних заняттях створювали власний сайт, надсилали й отримували інформацію, дізналися, що таке авторське право, фандрейзинг (мистецтво залучення додаткових коштів), адвокаті (відстоювання та лобіювання інтересів громад), бібліотечний маркетинг (технологія управління, зорієнтована на максимальне задоволення потреб користувачів).

Над проектом "Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернет ІІ" працювали Ігор Косовчич, заступник директора центральної районної бібліотеки, Наталія Гриньків, методист центральної районної бібліотеки. Допомагали працівники селищних бібліотек. Участь центральної районної бібліотеки і селищних бібліотек у цьому проекті підтримали також голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Негрич, селищні голови, керівники окремих установ та організацій, садиб зеленого туризму, підприємці, спонсори, волонтери.

Переможці конкурсу будуть оголошені в лютому 2011 році. В разі перемоги в конкурсі ЦРБ та селищні бібліотеки отримають 15 комп’ютерів з програмним забезпеченням, а читачі – безкоштовний доступ до Інтернету протягом трьох років. В Коломийському районі сподіваються на перемогу!

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА