друкувати


Команда Івано-Франківщини успішно виступила на Кубку України з боксу серед жінок

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-19 02:00:54

У Харкові відбувся Кубок України з боксу серед жінок. Успішно виступила команда Івано-Франківської області. Наші дівчата зайняли друге командне місце.

У категорії до 54 кг золоту медаль і Кубок здобула коломийська боксерка Анна Рогович. Спортсменка та її батько і наставник заслужений тренер України Іван Ющенко розповіли кореспонденту sport.if.ua про це змагання та плани на майбутнє.

За словами Івана Ющенка, під час підготовки до Кубка України акцент робився на техніку та швидкість, адже фізичну витривалість було напрацьовано ще перед недавнім чемпіонатом світу в Барбадосі. Підготовка була вдалою, і в Харкові працювали вже по напрацьованим вдома схемам.

На Кубку Анна провела три поєдинки. Її суперницями були представниці Київської, Хмельницької та Харківської області. Вирішальний, фінальний, бій коломиянка виграла з рахунком 6:5. "Фінал був важким, — розповідає переможниця. — Суперниця була доволі сильна і досвідчена. Але я працювала згідно з настановами свого батька, і перемогла". "Ми перебудували фінальний бій в останньому раунді, тому й виграли, — додає Іван Ющенко. — А по ходу поєдинку ми поступалися 4:5".

Це вже третя перемога на Кубку України для нашої 19-річної боксерки. Вже незабаром Анна Рогович відправиться в Одесу на Всеукраїнські студентські ігри з боксу. Спортсменка буде виступати у ваговій категорії до 51 кг. Переходить сюди, бо ця вага є олімпійською. У планах на наступний рік — чемпіонат України та чемпіонат Європи. До слова, європейське змагання буде відбірковим до Олімпійських ігор. "Нас чекає непростий рік, але будемо працювати і пробувати", — підсумував Іван Ющенко.