друкувати


День працівників сільського господарства відзначили в Коломиї

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-18 03:30:04

Урочистості та святковий концерт до Дня працівників сільського господарства організував відділ культури і туризму Коломийської РДА. Захід відбувся в МБК “Народний дім”.

Із вітальним словом до присутніх звернулися голови Коломийської РДА та районної ради Михайло Негрич та Михайло Неміш. Пан Негрич нагадав, що він та пан Неміш - обоє аграрники, тож проблемами сільського господарства особливо близькі їм.

Коломийщина є флагманом сільського господарства в Івано-Франківській області, залишилося обійти тільки за показниками Городенківщину. Працю сільськогосподарників нашого краю високо цінують в Україні. Учора делегація повернуся з Києва, де, розповів голова РДА, представників Івано-Франківської області та Коломийського району зокрема нагородили державними відзнаками.

Михайло Неміш зауважив, що більшість депутатів районної ради попереднього та теперішнього скликань аграрнии. Влада розуміє, що хліб — всьому голова, тож надає якомога більшу підтримку сільськогосподарському сектору, висловився голова райради.

З нагоди професійного свята М. Негрич та М. Неміш вручили численні грамоти працівникам сільського господарства. Зокрема за належну організацію сільськогосподарського виробництва дипломами Коломийських РДА та районної ради біли відзначені колективи ЗАТ “Степан Мельничук” (керівник Мирослав Червінський), сільськогосподарське ТзОВ “Корнич” (директор Володимир Гаврилов), фермерське господарство “Прометей” (дир. Орися Книшук) та інші.

За нарощення обсягів виробництва почесними грамотами Коломийських РДА та райради нагородили ТОВ “Прут Генетик” (директор Петро Книшук), приватне підприємство “Вільна Україна” ( дир. Василь Балабаник), ТзОВ “Агропромислова фірма “Левада”, ТзОВ “Джерело”, Коломийська дослідна станція (дир. Галина Куничак), приватна агрофірма “Незалежність” та інші.

За професійні досягнення також грамотами відзначені Агрофірма “ПРУТ” (виконавчий директор Михайло Андрійчук), ТОВ “Зернопереробна компанія “ЮМАС (директор Михайло Балух”), ВАТ “Дятьківці” (генеральний директор Роман Остяк) та низка інших господарств галузі.

Грамоти та грошові відзнаки отримали окремі працівники господарств Коломийщини, зокрема сільськогосподарського ТзОВ “Корнич”, фермерського товариства “Прометей”, ТзОВ “Прут Генетик”, приватної агрофірми “Вільна Україна”, ТзоВ “Джерело”, ТОВ “Зернопереробної компанії “ЮМАС”, ВАТ “Дятьківці”, Агрофірми “Прут”, Коломийської дослідної станції, приватного сільськогосподарського господарства “Нова ера”.

За вагомий внесок у розвиток сільського господарства грамоти та грошові подяки отримали ветерани праці, заразом 32 осіб. Серед них такі знані в районі працівники, як Василь Жибак та Михайло Наконечний, які, відзначив М. Негрич, працювали в сільсьському галузі від молодих літ.

На завершення офіційної частини Дмитро Соковський, начальник управління агропромислового розвитку Коломийської РДА, подякував усім трудівникам сільського господарства Коломийщини і відзначив здобутки. Так, цьогоріч зібрали 47 тис. тонн зерна, що більше попереднього року. Упродовж останніх двох місяців Михайло Негрич об'їздив села району, де ознайомився з проблемами громад, наразі влада району вже працює над їхнім розв'язанням. Від усієї адміністрації району Дмиро Соковський пообіцяв подальшу підтримку та співпрацю з працівниками сільського господарства Коломийщини.

Автор: Віта БОЙЧУК