друкувати


Прикордонники виявили партію контрабандних тютюнових виробів на суму 68 тисяч гривень

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-18 02:00:58

Сьогодні близько опівночі до міжнародного автомобільного пункту пропуску «Тиса» на виїзд з України, прибув мікроавтобус марки «Мерседес» на українських реєстраційних номерах, яким керував громадянин України, Генадій Л. 1980 року народження.

Під час здійснення прикордонно-митного контролю транспортного засобу охоронці кордону вирішили провести поглиблений огляд даного автомобіля. В результаті огляду спільна прикордонно-митна оглядова група виявила приховані від контролю цигарки вітчизняного виробництва марки «Marlboro» та «Chesterfield Classic Red» в кількості 7220 пачок, що знаходилися в спеціально обладнаних схованках, а також в тайнику у вигляді подвійної перегородки між салоном на спальною полицею мікроавтобуса та багажним відсіком.

Варто зазначити, що окрім цигарок в «народного умільця» на підставі ст. 377 Митного кодексу України вилучено транспортний засіб, що використовувався для переміщення безпосередніх предметів порушення через кордон України, - мікроавтобус марки «Мерседес». Сума оцінки автомобіля склала понад 104 тисячі гривень.

Загальну сума вилученого товару та мікроавтобуса становить 172 265 гривень. Подальшу долю товару та транспортного засобу вирішуватиме суд.

Автор: Сергій БРОВКО, начальник прес-служби Чопського прикордонного загону