друкувати


Прикарпаці доводять своє бажання служити Батьківщині

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-17 06:13:33

Сьогодні з Прикарпаття до лав Збройних Сил України було відправлено останню партію новобранців призовної кампанії «Осінь – 2010». 97 юнаків відправились до своїх частин у військово-повітряних силах, Міністерстві внутрішніх справ та державної спеціальної служби транспорту.

Загалом під час проведення призову «Осінь-2010» військові однострої одягнули 760 молодих прикарпатців. В основному хлопців скеровували до сухопутних військ, але 29 з них потрапили служити до військово-морських сил, 186 - до військово-повітряних сил. Служитимуть вони по всій території України.

Нагадаємо, що з завершенням призовної кампанії «Осінь-2010» закінчується призовний рік.

– За 2010 рік з Івано-Франківської області до лав Збройних Сил було відправлено близько півтори тисячі призовників, – зазначив Івано-Франківський обласний військовий комісар полковник Ігор Боловицьких. – Таким чином Прикарпаття повністю виконало поставлені завдання з комплектації.

Традиційно Івано-Франківська область є однією з кращих стосовно проведення призовних кампаній. Адже в своїй більшості молоді прикарпатці вважають обов’язком служити Батьківщині не словами, а ділом.

Наступний призов розпочнеться навесні 2011 року. І відповідно до статті 15 Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу» після проголошення у засобах масової інформації початку призова всі чоловіки віком від 18 до 25 років мусять, не чекаючи повістки, у 10-тиденний термін заявити про себе у найближчий військовий комісаріат.

Автор: Підполковник Тарас ГРЕНЬ, Західний регіональний медіа-центр МО України