друкувати


На Прикарпатті 60% дітей шкільного віку у гірських районах страждають на йододефіцит

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-17 04:45:34

На Прикарпатті 60% дітей шкільного віку у гірських районах страждають на йододефіцитні захворювання середнього і важкого ступеню. Через цю недугу 40% дітей у гірських районах не готові до навчання у початковій школі у 6-річному віці.

Про це повідомив в.о. ректора Івано-Франківського національного медичного університету Любомир Глушко на засіданні колегії ОДА, яка прийняла рішення розробити Програму профілактики йододефіцитних захворювань населення області, повідомляє кореспондент ZAXID.NET .

За інформацією медиків, йододефіцитні захворювання у дітей почали стрімко зростати з 2006 року. Серед головних причин недуги лікарі вбачають екологію навколишнього середовища та наслідки Чорнобильської катастрофи. Для покращення ситуації лікарі радять вживати йодовану сіль виробництва Артемівського заводу, профілактичний препарат «Антиструмін» та мінеральну воду «Джерело Якова», яка має всі властивості для запобігання йододефіциту.

Водночас, для покращення медичного забезпечення в районах області, голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк дав доручення керівникам районів передбачити житло для усіх практикуючих лікарів, які працюють в амбулаторіях та закладах охорони здоров’я. Наразі лише 40% лікарів, які обслуговують амбулаторії, проживають у цій місцевості.