друкувати


В Івано-Франківську пройшли дні документального кіно про права людини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-15 10:30:36

Найважливішим з мистецтв для нас є кіно. Слова радянського класика вкотре підтвердили свою актуальність в Івано-Франківську, де 12-14 листопада проходили Дні документального кіно про права людини.

Зі слів координатора проведення фестивалю в Івано-Франківську, голови обласної структури ВМГО «Молода Просвіта» Євгенії Бардяк, івано-франківській публіці представлені деякі з 60 неігрових фільмів виробництва 24 країн світу, які брали участь у фестивалі документального кіно «Docudays Ua», що відбувся 27 березня до 2 квітня 2010 року в столиці.

Традиційно акцент при показі в Івано-Франківську робився на фільми, присвячені правам дітей. Під час показу організатори поширювали серед глядачів брошури з текстом Конвенції ООН про права дитини.

Серед кінофільмів, які, найбільше вразили іванофранківців – фільм «Діти з Ленінградського» про долю безпритульних дітей у столиці Російської Федерації, «Стираючи Девіда» – про те, як сучасне інформаційне комп’ютеризоване суспільство порушує елементарне право кожного на приватність.

Після перегляду фільмів любителі документального кіно мали змогу обговорити свої враження та ситуацію навколо дотримання прав людини в Україні, а також отримати безкоштовну консультацію юриста з даного питання.

Автор: Сергій БІЛИЙ