друкувати


23-24 листопада 2010 року Коломийський театр гастролюватиме у Кам’янець-Подільському

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-11 05:30:51

Коломийський академічний обласний український драматичний театр імені Івана Озаркевича 23-24 листопада 2010 року виступить у Кам’янець-Подільському Хмельницької області на сцені міського будинку культури. Коломийці везуть на суд місцевого глядача дві роботи: мюзикл для дітей «День народження кота Леопольда» А.Хайта та сумну комедію «Суєта» І.Карпенка-Карого.

Режисер-постановник мюзиклу «День народження кота Леопольда» - заслужений артист України А.Цибульський створив веселе та дотепне дійство, яке користується великою популярністю серед малечі.

Комедія «Суєта» І.Карпенка-Карого – відомий твір, який у постановці Коломийського театру звучить по новому. Автору сценічної версії, режисеру – постановнику – заслуженому діячу мистецтв України Р.Коломійцю вдалося вималювати яскраві образи українства початку 20-го століття. Це образи, які мають свою історичну перспективу. Хазяйновитий та роботящий Карпо (його і таких як він будуть знищувати голодом новоявлені месії у 30-х роках), відданий українській ідеї та творчий Іван Барильченко (його і таких як він, українських інтелігентів, повезуть у 20-х роках на Соловки), кар’єрист та запопадливий служака Михайло (він і такі як він будуть у 20-х – 30-х роках минулого століття стверджувати на українській землі чужинську владу, втілювати ординські звичаї та традиції), боязливий і малодушний Петро (з мовчазної згоди його і таких як він будуть творитися злочини комуністичним режимом) – всі вони члени однієї родини – різні за характерами та рідні по крові. І навіть генерал Стотисячний – сліпий, як були сліпими, в переносному розумінню цього слова, ті «батьки» нації, які спробували вибудувати українську державність в післяреволюційний період. Віриться, що глядачі, які відвідають вистави театру отримають естетичне задоволення та отримають імпульси для роздумів.

Програма гастролей:

23 листопада

12:00; 14:00 – мюзикл «День народження кота Леопольда» А. Хайт

18:00 – сумна комедія «Суєта» І. Карпенка-Карого;

24 листопада

10:00 – мюзикл «День народження кота Леопольда» А. Хайт

15:00; 18:00 – сумна комедія «Суєта» І. Карпенка-Карого

Автор: Ігор ЮЗЮК, завідувач літературною частиною театру