друкувати


У Вижниці на Буковині відрізало від світу газовиків

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-11 02:00:59

Як виявляється, не всім мешканцям карпатського регіону випало милуватись сухою теплою погодою, на яку так щастить івано-франківцям останніми днями.

Внаслідок сильних дощів, які пройшли цієї ночі в Карпатах, стався прорив дамби на ріці Черемош у Вижницькому районі Чернівецької області. Стрімко прибуваюча вода відрізала від суходолу базу газовиків, які проводили планові роботи на руслі ріки в районі села Банилів.

Для їх порятунку сьогодні близько 8.30 годин на місце терміново виїхала команда рятувальників Вижницького гірського пошуково-рятувального пункту з відповідним спорядженням для порятунку на гірських ріках: катамаранами, гідрокостюмами тощо. Як стверджує заступник командира Івано-Франківського гірського пошуково-рятувального загону, до складу якого входить Вижницький ГПРП, Мирослав Яворський, по прибутті на місце рятувальники виявили, що людям по мірі прибуття води вдалося самотужки вибратись із загрозливої зони, втім в зоні підтоплення залишились п’ять одиниць техніки: бурова установка, трактор та вантажівки. В даний час проводяться роботи щодо відбуксирування їх у безпечне місце.

Автор: Сергій БІЛИЙ