друкувати


В Городенківському районі затримали рибалку з електровудкою

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-10 04:15:03

В Городенківському районі вирішується питання про порушення кримінальної справи проти 45-річного місцевого мешканця, якому інкримінується незаконне заняття рибним промислом, а простіше кажучи - браконьєрство.

Чоловіка затримали під час спеціального рейду працівники райвідділу міліції та товариства мисливців і рибалок учора увечері. Зловмисник саме витягував з Дністра на беріг свій улов та знаряддя, з допомогою якого у варварський спосіб нищилася риба – так звана електровудка. Серед виловлених браконьєрським способом рибин виявилися й охоронювані види, занесені до Червоної книги. При зважуванні улов "потягнув" на майже 20 кілограмів. Це, як стверджують природоохоронці, лише невеличка частина від усієї згубленої у ріці риби, адже від ураження електрострумом гине або ж калічиться вдесятеро більше.

Працівники міліції вилучили добуту незаконним способом рибу та конфіскували знаряддя її вилову. Зрозуміло, що така кількість риби – не для власного споживання. Тож зараз правоохоронці перевіряють, чи вдавався викритий у браконьєрстві "рибалка" до незаконного промислу й раніше.

Автор: Зорина КРЕЧКО, CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області