друкувати


Українські лікарні - не готові до епідемії грипу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-09 10:14:28

Українські лікарні - не готові до епідемії грипу.Такий висновок співробітників КРУ, які перевіряли, чи вистачить лікарям медикаментів.

Чиновники з Міністерства охорони здоров'я, у свою чергу, рапортують - України до грипу готова.

В арсеналі сільських амбулаторій - тільки захисні маски. Місцева влада гроші на закупівлю ліків не дає.

Як повідомили в контрольно-ревізійному управлінні, сільські амбулаторії - найслабша ланка української медицини. У регіонах є тільки торішній таміфлю і захисні маски.

Як повідомлялося раніше, в Міністерстві охорони здоров'я України повідомили, що начасі епідемічна ситуація із захворюваністю на грип та гострі респіраторні інфекції залишається стабільною, показники захворюваності є нижчими від епідемічного порогу.

У той же час, як прогнозують у Центрі грипу, протягом наступних тижнів можливе незначне сезонне коливання показників захворюваності гострими респіраторними інфекціями, як в окремих регіонах, так і в цілому по Україні.

За даними Українського центру грипу та гострих респіраторних інфекцій, в цілому минулого тижня у десяти контрольних містах зареєстровано 44 920 хворих на гострі респіраторні інфекції, госпіталізовано 471 людини (1,1% хворих). Серед госпіталізованих 87% становлять діти у віці до 17 років.

Джерело: ТСН.ua