друкувати


І знову про зарплату в «конвертах» та «нелегалів»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-09 04:00:04

Державна податкова адміністрація в Івано-Франківській області проводить перевірки суб’єктів господарювання, які здійснюють реалізацію побутової техніки через мережу супермаркетів, надають послуги в сфері ресторанного та туристичного бізнесу щодо дотримання вимог податкового законодавства та мінімальних гарантій в оплаті праці.

Так, з початку року перевірено діяльність 474-х підприємців та 49-ти юридичних осіб. Порушення діючого податкового законодавства та законодавства про оплату праці встановлено у 427 фізичних осіб-підприємців (або 90% із перевірених) та 39 юридичних осіб (або 80%). В результаті донараховано 965,3 тис. грн платежів до бюджету. Крім цього, виявлено 259 найманих працівників, з якими не були належним чином оформлені трудові відносини. На даний час 138 із них залучено до державної реєстрації. Решта громадян легалізували свою діяльність, уклавши трудові угоди згідно з діючим законодавством.

Зокрема, лише в м.Івано-Франківську у перевірених у вересні 8-ми закладах громадського харчування виявлено 32 особи, які працювали без оформлених належним чином трудових угод.

Джерело: Відділ оподаткування фізичних осіб ДПА в Івано-Франківській області