друкувати


На теренах Тисмениччини перебувала делегація директорів шкіл та управлінців із м.Суми

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-08 12:45:17

З 4 по 5 листопада на теренах Тисмениччини перебувала делегація директорів шкіл та управлінців із м.Суми. Метою робочого візиту стало вивчення діяльності освітніх закладів Тисмениччини та Івано-Франківська, налагодження співпраці педагогічних колективів шкіл Прикарпаття та Сумщини.

Із освітянами зустрівся голова районної державної адміністрації Володимир Семенів. Оскільки усі вони в районі перебувають вперше, керівник розповів про Тисмениччину, її соціально-економічний розвиток. Не оминув увагою й сферу освіти та зроблене у цій галузі за півроку. На пам’ять про поїздку вручив усім книжки «Тисмениця» та ювілейну монету, викарбувану на честь визначного політичного діяча Галичини, голови уряду ЗУНР, науковця, адвоката, публіциста, уродженця райцентру Костя Левицького.

За час дводенного візиту вісімнадцять освітян Сумщини відвідали Марковецьку та Тисменицьку школи, католицьку церкву та Центр національно-патріотичного виховання імені Степана Бандери в обласному центрі. Для них організовано екскурсію по вечірньому Івано-Франківську. Ознайомитися із мальовничою красою Карпат гості мали змогу побувавши у гірськолижному туристичному комплексі «Буковель», на водоспаді у Яремчі.

Протягом двох днів делегація проживала у готельно-відпочинковому комплексі «Лісобар» у с. Клубівці. Тут для них організовано концертно-розважальну програму. Опікувалися членами делегації заступник голови районної державної адміністрації Володимир Дутчак та начальник відділу освіти РДА Світлана Шарабуряк.

Враження від поїздки, за словами гостей, незабутні. Кажуть, що з нетерпінням очікуватимуть зустрічі із освітянами Тисмениччини вже на Сумщині.

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики ОДА