друкувати


"Галич і Галицька земля в доісторії і середньовіччі. Проблеми методології"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-05 11:30:17

4 листопада 2010 р. в Національному заповіднику “Давній Галич” відбулася Міжнародна наукова конференція “Галич і Галицька земля в доісторії і середньовіччі. Проблеми методології”.

Організаторами конференції виступили Міністерство культури і туризму України і генеральна дирекція заповідника “Давній Галич”. Традиційно щорічне осіннє проведення конференції співпало з іншою не менш важливою подією – відзначенням 16-ї річниці з часу створення заповідника.

З привітальним словом до учасників конференції звернулися генеральний директор заповідника О.Береговський, начальник управління культури Івано-Франківської облдержадміністрації В.Федорак, начальник відділу охорони культурної спадщини та музейної роботи управління культури облдержадміністрації А.Давидюк, представники Галицької РДА. Найбільш активних працівників заповідника відзначено почесними грамотами управління культури Івано-Франківської облдержадміністрації та Галицької РДА. Зокрема, нагороджено старшого наукового працівника В.Гембарську, завідувача науково – освітнього відділу Цап’юк Ірину, завідувача відділу охорони природи і заповідних територій М.Дмитрук та ін.

У роботі конференції прийняли участь близько 40 науковців з Івано-Франківська, Галича, Львова, Чернівців, Луцька, Белза, Жешува (Польща). Програма роботи Міжнародної конференції складалася з пленарного засідання та роботи в секціях. У пленарній частині виступили генеральний директор Національного заповідника “Давній Галич” Олександр Береговський з проблематикою “Досягнення і перспективи археологічних досліджень на території Національного заповідника “Давній Галич”, д. і. н. Олександр Ситник з тематикою “Палеолітичні стоянки на Галич – Горі: методика досліджень і проблеми”, д.і.н. Мацкевич Леонід на тему “До питання про мезоліт і палеоекологію Галицько-Городенківського Подністер'я. Проблеми методології”, д. геолого-мінералогічних наук Кузьменко Едуард “Геофізичні дослідження на території Галицького замку з метою виявлення та геометризації природних і штучних порожнин і пошуків підземних вод”, д. і. н. Пивоваров Сергій “Археологічні дослідження на території літописного Василева у 2008 – 2009 рр.”., д.і.н. Кадров Славомір “Поселення Томіни 12 – зв’язки пізньої фази лійчастого посуду південно-східної Польщі з територією Західної України”; д. і. н. Ідзьо Віктор “Історична реконструкція розвитку села Угринів в контексті дослідження розвитку Галицького підгороддя”.

Джерело: Управління культури Івано-Франківської ОДА