друкувати


Олександр Сич образився на владу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-05 09:45:27

Голова Івано-Франківської обласної організації ВО «Свобода» Олександр Сич заявив вчора про те, що у його партії намагаються відібрати перемогу на виборах до обласної ради.

З його слів, про це свідчать зокрема затягування процесу підрахунку бюлетенів та суттєві розбіжності між показниками всеукраїнського екзит-полу та результатами паралельного підрахунку голосів.

«Як ви пам’ятаєте, – зазначив очільник обласної «Свободи», – всеукраїнський екзит-пол, що проводився на замовлення партії «Єдиний центр», показав перемогу на Прикарпатті нашої партії з результатом 24,7 %. В процесі паралельного підрахунку голосів результат голосування на початку зберігався приблизно на цьому ж рівні, поки члени комісій не втомились і не зробили перерви для того, щоб поспати. Після цього результат почав стрімко падати і на сьогоднішній день становить 16,56%». При цьому, зі слів пана Сича, такі великі розбіжності з результатами екзит-полу мають місце лише для ВО «Свобода». Для інших політичних сил вони не перевищують статистичної похибки 0,5%, а є диною партією, яка порівняно з екзит-полом отримала зростання результату є Партія Регіонів, розбіжність для якої становить 2% на її користь.

«Розбіжності робляться таємним способом, – продовжує головний «свободівець» Прикарпаття, – підтягуються малі партії, які в подальшому співпрацюватимуть з владою. Мета усіх цих фальсифікацій: звести до мінімуму депутатський корпус ВО «Свобода» і максимально розмити склад обласної ради».

З цією ж метою, на думку О.Сича, робились фальсифікації і в мажоритарних округах, ознакою яких політик вважає той факт, що багато кандидатів від «Свободи» програли своїм опонентам від влади з мінімальним результатом, як-от: кандидату Віктору Немішу не вистачило 40 голосів, Василю Поповичу – 150 голосів тощо.

Автор: Сергій БІЛИЙ