друкувати


Працівники соціальної сфери Коломийщини відзначали своє професійне свято

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-04 05:45:48

Соціальний захист населення є одним з важливіших напрямків державної політики, оскільки запровадження та дотримання високих соціальних норм і стандартів гарантує належний рівень якості життя всім категоріям населення.

Тому соціальний захист населення є однією з головних функцій держави, яка має виконуватись завжди і за будь-яких умов на користь непрацездатних, хворих людей, сімей з дітьми та дітей, в житті яких виникли проблеми. Саме ці верстви населення належать до тієї категорії, яка потребує допомоги: соціальної і матеріальної, і саме цю категорію населення Коломийського району обслуговує управління праці та соціального захисту населення, в повсякденній роботі якого – реалізація державних, обласних та районних програм, спрямованих на підвищення добробуту як працюючого населення, так і найвразливіших його верств.

Постійно удосконалюється прийом громадян, спрощується перелік документів, необхідний для призначення допомог та субсидій, адже за кожним документом стоїть сім’я з маленькими дітьми або одинока людина, якій необхідно своєчасно допомогти в цей нелегкий час.

До численної армії працівників, праця яких сповнена гуманізмом, милосердям і душевним теплом належать: працівники територіального центру соціального обслуговування, (надання соціальних послуг) Коломийської районної державної адміністрації, працівники відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м.Коломиї й Коломийському районі, управління Пенсійного фонду в Коломийському районі, а також працівники центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служи у справах дітей.

На їхні плечі покладено одне з найважливіших і найвідповідальніше завдання – підтримка і соціальний захист громадян, які втратили працездатність у зв’язку з нещасним випадком на виробництві чи професійним захворюванням, чи просто опинилися у складних непередбачених життям ситуаціях.

Територіальний центр здійснює соціальне обслуговування (надання соціальних послуг) районної державної адміністрації, провадить свою діяльність на принципах адресності та індивідуального підходу, доступності та відкритості, гуманності та соціальної справедливості, надає різні послуги громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах й потребують сторонньої допомоги за місцем проживання в умовах стаціонарного, тимчасового або денного перебування. Одним з таких є Ковалівське стаціонарне відділення, в якому проживають громадяни району, нездатні за станом здоров’я до самообслуговування.

Відділення виконавчої дирекції Фонду забезпечує збір страхових коштів, вчасно виплачує страхові виплати потерпілим, проводить розслідування нещасних випадків на виробництві, роботу з потерпілими, задовольняє їхні потреби та забезпечує соціальні послуги.

Управління праці та соціального захисту населення Коломийської районної державної адміністрації працює за єдиною технологією із прийому громадян та призначення усіх видів соціальних допомог. Документи на призначення різних видів допомог приймаються за єдиною заявою щоденно без обідньої перерви. Громадяни отримують вичерпну консультацію з питань надання допомог та процедури їх призначення, а також попередньо записуються на прийом як особисто, так і по телефону.

Щодня працівниками соціального захисту, які безпосередньо надають свої професійні послуги надаються різного виду допомоги людям, які їх потребують, людям різного віку та достатку. Це – молоді сім’ї, які отримують допомоги при народженні дитини, по догляду за дитиною до 3-х років, малозабезпечені багатодітні сім’ї, які потребують матеріальної підтримки з боку держави, допомога дітям-інвалідам, самотнім матерям. На сьогодні дані види допомог в управлінні отримали 8702 сім’ї Коломийського району.

Пільговим категоріям громадян, а саме інвалідам війни, учасникам бойових дій, багатодітним сім’ям, ветеранам праці та іншим пільговим категоріям громадян надаються пільги з державного та місцевого бюджетів. Кількість таких осіб на даний час становить 24 753 осіб. Ветеранів війни та інвалідів загального захворювання забезпечено санаторно-курортними путівками, надаються протезно-ортопедичні засоби та різного виду компенсації.

Працівникам управління доводиться щодня перебувати в різних сферах життя людини та суспільства: фізичним та психічним здоров’ям, особистими та груповими конфліктами, соціальної адаптації різних категорій населення. Вони допомагають нашим громадянам не відчувати себе забутими суспільством, а навпаки – відчувати турботу держави за людей, які не можуть за будь-яких обставин забезпечити себе.

З нагоди професійного свята 4 листопада 2010 року в Народному домі м.Коломиї відбулися міськрайонні урочистості, в яких взяли участь працівники всіх відповідних служб. З привітальним словом виступила заступник голови Коломийської районної державної адміністрації Ольга Герелюк, яка наголосила, що праця соціального працівника скромна і не завжди помітна, однак сповнена душевного тепла і зігріта співчуттям та любов’ю до ближнього. Вона побажала всім міцного здоров’я, щастя та успіхів у найпочеснішій праці, а кращим працівникам вручила подяки і грамоти за сумлінну працю та високий професіоналізм.

Відбувся святковий концерт за участю аматорів району й міста.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА