друкувати


В Івано-Франківську американці грали антисоціальну музику

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-04 10:37:40

Концерт, який днями відбувся в Івано-Франківському культурно-мистецькому центрі «Є», важко назвати звичайним музичним дійством. По-перше, вже сама назва гурту з далекого Нью-Йорку, який виконував музичні номери, – «Antisocial Music», тобто «антисоціальна музика» – говорила про певну неординарність заходу.

Зрештою, і музику важко було віднести до традиційних жанрів чи стилів. Іноді в ній чулися нотки класики, джазу, іноді панку, а іноді здавалось, що музиканти попросту, за висловом одного з глядачів, «катують інструмент». «Цього року, – розповідає керівник і піаніст гурту Марія Соновицька, – наш гурт відзначає своє десятиріччя. Відзначити його музиканти вирішили поїздкою кудись, де вони ще не були. Так як я є українкою за походженням, то запропонувала їм зробити тур по Україні».

Зі слів пані Соновицька, її гурт грає експериментальну камерну музику в академічному стилі. До складу колективу входять різні музиканти і різні композитори, у кожного з яких є свої проекти.

«Це колектив композиторів і перформерів, – розповідає арт-менеджер культурно-мистецького центру «Є» Вікторія Мартинович, – спрямований на залучення широкої аудиторії до експериментальної камерної музики, яка створена молодими людьми. Цей проект інколи називають панк-класичним ансамблем за те, що вони змішують деякі стилі сучасної академічної композиторської практики з естетикою рок-музики».

Родзинкою концерту стало виконання музикантами коломийок, що викликало неабияке захоплення у численної публіки.

Як стверджують виконавці навесні 2011 року вони розраховують видати свій новий альбом «The Future of Everything» («майбутнє всього»).

Автор: Сергій БІЛИЙ