друкувати


Пильність та небайдужість односельців посприяли затриманню кривдників пенсіонерки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-03 04:15:02

Пильність та небайдужість односельців пенсіонерки з Коломийського району на Івано-Франківщині хоч і не вберегли оселю жінки від непроханих гостей, але все ж неабияк посприяли оперативному затриманню її кривдників.

Селяни в передобідню пору помітили, як з хати бабусі, яка мешкає одна, вийшли дві незнайомі молоді жінки. Вони пояснили допитливим сусідам, що скуповують у сільських мешканців горіхи, пір’я та інший крам, і поспіхом покинули подвір’я. Тим часом до будинку повернулася 78-річна господиня. Вона поралася у саду позаду хати і не помітила, як до незачиненої оселі увійшли невідомці. Невдовзі бабця виявила, що зі сховку у помешканні зникли її заощадження – тисяча гривень. Розповіла про біду сусідам, а ті телефоном відразу ж сповістили правоохоронців. Також міліціонерам повідомили, що хтось з місцевих мешканців зауважив, як дві жінки ромської національності сідали в автомобіль “Форд”.

Машину вказаної марки з немісцевими номерними знаками працівники міліції незабаром виявили в іншому населеному пункті цього ж району за кільканадцять кілометрів від села, де було скоєно крадіжку. В її салоні дійсно перебували дві жінки, схожі за описом на розшукуваних. Ними виявилися 29-річна мешканка Хмельниччини та 38-річна жителька Волині. Керував машиною 43-річний волинянин. У молодшої з жінок правоохоронці виявили та вилучили викрадені у будинку пенсіонерки гроші. Відтак усіх трьох осіб доставили до райвідділу внутрішніх справ. Зараз перевіряється їх причетність до скоєння такого ж роду злочинів.

З цього приводу наголошуємо, що подібні ситуації, на жаль, не є рідкісними. Тож громадянам слід пам’ятати про підступність зловмисників та не забувати про безпеку власного житла. Не варто залишати своє помешкання незачиненим навіть на нетривалий час. Якщо ж ви помітили біля оселі незнайомців з підозрілою поведінкою, повідомте про свої підозри працівників міліції.

Автор: Зорина КРЕЧКО, CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області