друкувати


Україна й Сербія мають намір домовитися про безвізовий режим

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-03 12:10:28

Україна й Сербія мають намір домовитися про безвізовий режим. Про це сказано в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ.

2 листопада в Києві відбулися українсько-сербські консультації щодо консульсько-правових питань, у рамках яких обговорювалося це питання.

"У рамках консультацій сторони погодили проект угоди між Кабінетом міністрів України й урядом Республіки Сербія про відмову від візових вимог для громадян", - сказано в повідомленні.

Проектом угоди передбачається безвізовий режим поїздок громадян України й Сербії на строк до 30 днів протягом 60 днів з дати першого в'їзду.

На думку МЗС, укладення такої угоди буде сприяти подальшому розвитку партнерських відносин із Сербією, інтенсифікації контактів у політичній, економічній, культурно-гуманітарній й іншій сферах.

Як повідомлялося раніше, саміт Європейського Союзу, який проходить у Брюсселі, може підтримати надання Плану дій щодо скасування віз для України.

Про це йдеться в проекті підсумкової заяви. У документі є окремий пункт, присвячений саміту ЄС - Україна, який відбудеться 22 листопада.

Згідно з проектом, лідери країн-членів ЄС планують заявити про те, що саміт з України буде спрямований на посилення переговорів про угоду про асоціацію і про створення зони вільної торгівлі.

При цьому ЄС має намір приділити особливу увагу підтримці реформ в Україні, зокрема, посиленню демократичних цінностей, забезпечення макроекономічної стабільності, поліпшення бізнес-клімату та реформування енергетичного сектору.

Джерело: ТСН.ua