друкувати


Італія готова прийняти Євро-2012

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-29 04:56:01

Італійський уряд прийняв рішення ініціювати розслідування стосовно нечесного голосування виконкому УЄФА, на якому право на проведення чемпіонату Європи-2012 було віддане України та Польщі.

При цьому безпосередньо перед голосуванням італійська заявка вважалася фаворитом, але країни Східної Європи перемогли - переваги розподілилися з рахунком 8:4.

Незважаючи на те що вибір на користь Польщі та Україні був зроблений в 2007 році, в минулий вік-енд колишній член футбольної асоціації Кіпру Спірос Марангос зробив сенсаційну заяву: представники УЄФА віддали турнір двом країнам за хабар у розмірі 11 мільйонів євро. Пізніше керуючий орган європейського футболу зажадав від опального функціонера доказів своїх слів, в іншому випадку проти нього буде розпочато судовий розгляд. Поки ж у судові інстанції звернулися італійці.

"Якщо було скоєно злочин, то винні повинні переслідуватися за законом, - наводить АР слова міністра спорту Італії Рокко Крімі, який окремо відзначив, що країна буде готова прийняти Euro-2012, якщо виникне така необхідність.

У той же час керівництво футбольної асоціації Кіпру заявило про те, що нічого не знає про звинувачення, висунуті колишнім членом ради директорів організації Спіросом Марангосом проти УЄФА.

Джерело: Gazeta.ua