друкувати


20 прикарпатських чорнобильців отримали посвідчення ліквідатора категорії 2 серії А

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-29 02:45:09

20 прикарпатців, які свого часу служили у військовій частині в складі Івано-Франківського протипожежного батальйону і брали участь в ліквідації аварії на ЧАЕС, отримали посвідчення ліквідатора категорії 2 серії А. А це означає: нарешті чорнобильці краю дочекалися відповідних матеріальних виплат.

Документи вручив заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Роман Іваницький.

«У ті небезпечні для життя дні ми займалися дезактивацією третього і четвертого чорнобильських реакторів та будівництвом саркофагу, - згадував голова громадського об'єднання «Прикарпатбат Чорнобиль» Ярослав Олійник. – Тоді ж отримали безстрокові посвідчення. У 1997 році когось позбавили посвідчень, іншим понизили категорію. Щоб змінити ситуацію, ми важко і наполегливо працювали упродовж 13 років. Їздили, писали, зверталися в усі інстанції. Однак безрезультатно..»

Зневірені представники ГО «Прикарпатбат Чорнобиль» влітку цього року провели пікет під стінами облдержадміністрації. З учасниками акції поспілкувався заступник голови облдержадміністрації Роман Іваницький і пообіцяв посприяти у вирішенні питань, які їх турбують.

«Я пригадую нашу розмову, як влітку стояв перед вами,- - розповідав під час вручення посвідчень Роман Іваницький. – Сьогодні хочу наголосити׃ якщо нова влада дає обіцянки, вона, як бачите, їх виконує. І я щиро тішуся з того».

Заступник голови облдержадміністрації подякував працівникам головного управління праці та соціального захисту населення ОДА, які оперативно підготували всі необхідні для оформлення посвідчень документи та положення, створили спеціальну комісію.

Своює чергою дякували обласній владі і прикарпатські чорнобильці. Як сказав Ярослав Олійник, «без підтримки облдержадміністрації ця подія була б неможливою».

Довідково: Робота з оформлення посвідчень іншим чорнобильцям продовжується.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА