друкувати


В Коломиї відбувся ярмарок вакансій і професій для старшокласників

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-22 04:15:21

22 жовтня у Коломийському МБК «Народний дім» відбувся ярмарок вакансій і професій, який організував Коломийський міськрайонний центр зайнятості. Запрошено було старшокласників міста й району з метою допомогти у виборі майбутньої професії. Учням сільських шкіл допомогли добратися до Коломиї - коштами центру зайнятості замовили автобуси.

У вступному слові голова КМРЦЗ Василь Глаголюк розповів про професії, на які є найбільший попит наразі на ринку праці. Хлопцям запропонував опановувати інженерно-технічні спеціальності, починаючи із найпростіших. Пан Глаголюк повідомив, що в Коломиї будуватимуть новий деревообробний завод на 500 місць, тож потребуватимуть кваліфікованих працівників.

Звернулася до учнів і голова ЗАТ “Берегиня”, яка є також членом державної комісії індустріально-педагогічного технікуму, Ганна Перцович. Вона розповіла, що великій кількості дівчат, які відбувають практику у мережі крамниць ЗАТ “Берегиня” та добре зарекомендують себе, вона пропонує офіційне працевлаштування.

Коротко розповіли про професії, які можна здобути в їхніх навчальних закладах, заступник директора Коломийського професійного ліцею сфери послуг Богдан Голець, заступник директора Коршівського ПТУ № 32 Ірина Косович та практичний психолог Лілія Іванюк, заступник директора Коломийського економіко-правового коледжу Оксана Демидюк, заступник директора Коломийського політехнічного коледжу Ярослав Підлитейчук та викладач інформатики цього закладу Богдана Курилюк, доцент кафедри філології Коломийського інституту Прикарпатського національного університету Михайло Ковальчук, викладач мистецьких дисциплін педколеджу Олександра Салій.

Готовою спілкуватися із молоддю була і директор центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Коломийської міської ради Лілія Галамейко.

Учні мали можливість також довідатися про навчальний процес від представників ради студентського самоврядування економіко-правового коледжу, а це заступник голови студентської ради з навчальної роботи Роксолана Іваньків, заступник із організацйіної роботи Назар Удуд та секретар студради Ольги Вінтоняк. Учні, на жаль, соромилися спілкуватися із студентами.

Представники навчальних закладів намагалися надати якнайбільше інформації кільком зацікавленим старшокласникам, які підійшли до їхніх столів. Загалом же учні, схоже, ще не надто замислюються над майбутньою професією, - зала спорожніла дуже швидко.

Автор: Віта БОЙЧУК