друкувати


Австрійський інвестор має намір створити 500 робочих місць в Коломиї

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-22 03:45:29

Влада Прикарпаття 22 жовтня підписала угоду з австрійською фірмою про початок реалізації проекту з будівництва деревообробного заводу.

Капіталовкладення австрійського інвестора становлять 100 млн євро. Це буде безвідходне виробництво з потужністю 500 тисяч кубометрів деревини. Інвестор має намір створити 500 робочих місць.

Як повідомив кореспондент ZAXID.NET , завод збудують в Коломиї. Наразі міська рада і громада в Коломиї задоволені таким інвестором, оскільки завод має запрацювати наступного року, і влада задоволена таким наповненням бюджету. Земельна ділянка непродуктивна і уражена – вона не може використовуватися під посіви.

Інвестор говорить, що вже напрацював лісозагототівлю і відновлення лісу, що є умовою збереження навколишнього середовища. Також інвестор збудує при заводі електростанцію. Сировину завозитимуть з України і Росії, продукцію реалізовуватимуть на зовнішньому і внутрішньому ринку.

За словами керівника австрійської компанії Василя Сивулі, фірма вперше заходить в Україну. "Є нова влада, яка прийшла, яка розуміє і зацікавлена в інвестиціях. Це для інвестора головне", – наголосив він.