друкувати


9 спортивних федерацій отримали статус національних

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-21 03:45:00

Нещодавно дев’ятьом спортивним федераціям надано статус національних. Таке рішення було ухвалено на засіданні колегії Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту за участі Міністра Равіля Сафіулліна.

Зокрема, статус національної надано федераціям ушу, вейкбордингу та воднолижного спорту, віськово-спортивного багатоборства, спортивного орієнтування, карате, гирьового спорту, шахів, рукопашного бою та бодібілдингу.

Цікаво, що усім з вищеперелічених видів статус федерації надали на певний термін та при виконанні певних умов. Зокрема, українській федерації функціонуватиме за умови здійснення заходів з об’єднання усіх зацікавлених сторін щодо розвитку ушу в Україні, федерації гирьового спорту за умови врегулювання відносин з відповідними міжнародними спортивними та всеукраїнськими організаціями.

А ось бодібілдингу статус національної федерації Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту надало за умови, що буде розроблено та впроваджено програми щодо запобігання використанню спортсменами допінгових речовин та інших заборонених препаратів, повідомляє сайт kmu.gov.ua.

Джерело: sport.if.ua