друкувати


Прикарпатська гімнастка Я.Дем'янчук єдина пробилася до фіналу чемпіонату світу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-21 05:15:17

Прикарпатська гімнастка Яна Дем'янчук єдина з жіночої збірної України, яка кваліфікувалася до фіналу особистих змагань на 42-му чемпіонаті світу зі спортивної гімнастики, який проходить у Роттердамі (Нідерланди).

Франківчанка виступатиме у фіналі на колоді, посівши 8 місце в кваліфікації з результатом 14,533 і найнижчою (серед фіналістів) базовою оцінкою 6,1.

Цікаво, що путівку до фіналу Дем'янчук одержала завдяки правилу, що у фіналі можуть виступати тільки два представники з однієї країни: третіми зайвими виявилася американка Олександра Райсман (14,766) і росіянка Ксенія Афанасьєва (14,533). На одне з двох вакантних місць і потрапила Яна.

Варто зазначити, що вихід франківчанки до фіналу вже зараз можна розцінювати як успіх, адже рік тому на світовій першості у Лондоні українки взагалі не змогли кваліфікуватися до вирішальної стадії змагань. Цього ж року наші дівчата також не виблискують результатами (крім Дем'янчук), відтак не будуть представлені у вправах на брусах, килимі і опорному стрибку українки представлені не будуть. Лідерство в усіх видах захопили російські, китайські та американські спортсменки.

Джерело: sport.if.ua